Tegyél jó benyomást a HR-esre

Somogyi Marcsi

A nyelvitrening.com már 5 éve készít fel álláskeresőket a sikeres és magabiztos állásinterjúra angol és német nyelven. A személyes tréningen sokszor szembesülök a számtalan weboldal cenzúrázatlan, „kattvadász” cikkeinek káros mellékhatásaival. Ma már mindenki ambíciózus, proaktív és csapatban ugyanolyan hatékony, mint önálló munkavégzés esetén. Az önéletrajz állandó elemeként tűnik fel az „Aim” és a „Skills” szekció, ami általában nem áll messze az öntömjénező, de kreatívnak hitt szövegtől.

A HR-est felesleges becsapni. Felesleges áltatni olyan készségekkel, amiknek nem vagyunk a birtokában. Ráadásul egy profi HR-es úgyis kiszúrja, mert ez az ő szakterülete, miért is írnánk olyan készségekről, melyeket sose láttunk, sose írtunk le (a Ctrl C, Ctrl V nem számít leírásnak :). Egy szó, mint száz: Nem szabad alábecsülni azt a pozitív benyomást, amit egy jó fotó közvetít a HR-esnek.

Az üzleti kommunikáció első kapuja az önéletrajz és az állásinterjú. Ha itt próbálunk az életünkben először eladni valamit, jelen esetben magunkat, egy rossz porszívóügynökhöz hasonló sales technikával sajnos sokra nem nagyon vihetjük. Ahogyan a mondás tartja: „Csak egyszer lehet első benyomást kelteni”. Ennek fényében, már az önéletrajzban szereplő fotó is hozzájárul ahhoz, hogy kiválasztanak-e bennünket az interjúra vagy sem.

Fontos átgondolni, hogy az otthon, saját magadról készített fotó mennyire célravezető. Ha másként döntesz, akkor érdemes profi fotóshoz fordulni, aki a megpályázni kívánt pozícióhoz igazítja CV fotódat.

Somogyi Marcsi – nyelvitrening.com

Megosztás

Oszd meg ezt ismerőseiddel!
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük