10+1 jó tanács karriered építéséhez

Huszka Ágnes

Építsünk karriert! Rendben, de hogyan álljunk neki? Mitől leszünk jók a szakmánkban? Mit tegyünk, ha megrekedtünk a munkánkban? Hogyan érhetjük el céljainkat? Huszka Ágnes karrier-tanácsadó tippjeit olvashatjátok.

1. Olyan szakmát válassz, amit szeretsz!

A karrierépítés sok időt és energiát igényel, ezért olyan szakmát válassz, amit valóban szeretsz és tudsz érte lelkesedni. Persze rávehetnek a szüleid, hogy a művészeti iskola helyett a közgazdasági egyetemre menj, de nagy eséllyel később rá fogsz jönni, hogy nem a saját utadat járod.

Hosszú távon teljesen mindegy, hogy milyen szakmát választunk. Ha szeretjük a foglalkozásunkat, ha jól csináljuk, amit csinálunk, és tényleg tehetségesek vagyunk, akkor sikeresek leszünk.

2. Legyen célod!

A legnagyobb célokhoz is kis lépésekkel vezet az út. Legyenek rövid és hosszú távú céljaid is! Érdemes időről-időre leülni, és elgondolkodni azon, hogy honnan indultunk, hol tartunk, és hogy hová szeretnénk eljutni, és hogy az, amit éppen csinálunk, közelebb visz-e bennünket a céljaink eléréséhez. Idővel úgyis látni fogjuk, hogy reálisak-e az elképzeléseink, vagy, hogy tényleg arra vágyunk-e, amit anno elhatároztunk.

3. Fejleszd magad!

Bármelyik szakmát is választjuk, fontos, hogy mindig törekedjünk a fejlődésre, új képességek megszerzésére. Az egyik legjobb befektetés a nyelvtanulás, hiszen egy nyelv elsajátítása mindig egy új piacot nyit meg számunkra.

Fejlődjünk a szakmánkon belül is! Ha például valaki grafikus, akkor azt párosíthatja az informatikával, megtanulhatja a digitális technikát. Így válhat szimpla grafikusból online guruvá.

4. Ne legyél középszerű!

Ha mindent közepesen jól csinálunk az életben, attól nem feltétlenül lesz hosszú távon elégedettségérzésünk vagy kiemelkedő teljesítményünk. Ha a kevésbé különleges készségeink nem hátráltatnak minket a munkában, akkor érdemes inkább olyan dolgok fejlesztésébe fektetni az energiánkat, amiben tényleg jók vagyunk, hogy aztán abban még jobbak legyünk.

5. Tiszteld a szakmád!

Gyakran tapasztalom azt, hogy friss diplomások úgy jönnek ki az egyetemről, hogy rögtön vezetői vagy legalábbis középvezetői pozícióban akarnak elhelyezkedni. Ne legyenek a valóságtól elrugaszkodott elképzeléseink! Nem az tesz minket vezetőkké, amit az iskolában tanultunk. Ahhoz, hogy valóban jók legyünk, sokat kell dolgoznunk, tanulnunk és tapasztalnunk. Fontos a szakma iránti alázat, ami ugyanakkor nem jelenti azt, hogy hagyjuk magunkat elnyomni a munkahelyünkön, vagy ingyen, esetleg nagyon kevés pénzért dolgozunk.

6. Írj listát!

Ha úgy érzed megrekedtél a munkahelyeden, bizonytalan vagy önmagadban, nem tudod hogyan és merre tovább, akkor készíts egy pro és kontra listát. Írd össze, mi az, amit szeretsz, vagy nem szeretsz a jelenlegi pozíciódban, illetve a szakmádban. Vizsgáld meg, hogy mi az, amit elértél az utóbbi 2-3 évben, és hogy ez mit jelent számodra. A céljaid egyeznek a cég céljaival, amelynél dolgozol? Vajon a jelenlegi munkakörnyezetedben nem érzed jól magad, vagy a szakmád az, ami már nem érdekel? Előbbi esetben talán elég csak a munkakörülményeken változtatni, esetleg másik munkahelyet keresni, utóbbi esetben viszont – és ez a nehezebb feladat – érdemes azon elgondolkozni, hogy valami teljesen új dologba kezdj bele.

7. Legyünk felkészültek!

Ha döntöttünk és elhatároztuk, hogy munkahelyet váltunk, akkor azt tegyük felkészülten, jó önéletrajzzal, professzionális képpel. Egy betöltendő pozícióra a HR-esek általában több jelentkezőt is meg szoktak hallgatni, utána pedig összegzik a tapasztalatokat. Ismerjen, emlékezzen ránk a HR-es, ha ránéz az önéletrajzunkra! Arra is figyeljünk, hogy a CV fotó hasonlítson arra, ahogy az életben is kinézünk. Én magam is többször futottam bele olyan önéletrajzba, ahol a jelöltet nem ismertem fel a CV fotó alapján. Később az interjú felidézése is nehezebb, ha csak az önéletrajzokat látjuk.

8. Gazdálkodj az időddel!

Figyeljünk a time management-re! Sokan dolgoznak úgy, hogy egyszerre több mindennel foglalkoznak, azonban nem biztos, hogy így valóban produktívak tudnak lenni. Adjunk keretet a munkavégzésünknek. Fókuszáljuk a figyelmünket, ne hagyjuk, hogy folyton félbeszakítsanak bennünket az e-mailek, telefonok. Válaszoljunk a levelekre később, ígérjünk visszahívást.

9. Kapcsolj ki!

Fontos a work-life balance, vagyis a munka és szabadidő egyensúlyának megtartása. A hagyományos munkahelyeken, ahol adott munkaidőben dolgoznak, ezt könnyebb betartani. Manapság azonban sok irodai alkalmazott, szellemi vagy kreatív tevékenységet végző személy számára egybefolyik a munka és a szabadidő. Néha tényleg jobban esik letudni egy munkát, azonban ahhoz, hogy hosszú távon jól teljesítsünk, szükség van a pihenésre, és arra, hogy legyen valami hobbink a munkán kívül is.

10. Kérj visszajelzést!

Nincs is annál rosszabb, amikor valaki azért hagyja ott a munkahelyét, mert úgy érzi, hogy nem értékelik a munkáját, és csak később derül ki, hogy egyébként nagyon meg voltak elégedve vele. Szerencsére Magyarországon is egyre gyakoribb a cégeknél a munkatársak teljesítményének rendszeres értékelése, a célkitűzés alapú munkavégzés.

Ha olyan a főnökünk, aki nem szokott visszajelzést adni, akkor megér egy próbát, hogy beszéljünk vele erről. Ismerősünket, barátunkat is megkérhetjük arra, hogy adjon rólunk objektív jellemzést úgy, hogy minden negatív tulajdonságunk mellé két pozitívot mond. Ezen ők is fel fognak bátorodni és számíthatunk az őszinte értékelésre.

+1 Teljesedj ki!

A karrierépítés egy relatív dolog. Nem az a cél, hogy a külső elvárásoknak megfeleljünk, hogy a cégen belül minél magasabb pozícióba jussunk, vagy, hogy minél jobban csengő titulust írhassunk a névjegykártyánkra, hanem, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Az a jó karrier, amiben úgy érezzük, hogy kiteljesedünk.

Megosztás

Oszd meg ezt ismerőseiddel!
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük